FORANDRING

FORANDRING

Forandring er sjældent nem at gennemføre, men der kan eksistere rigtig gode grunde til at gøre det alligevel. Hvad enten motivationen kommer fra en krise, der tvinger dig til at finde nye veje at gå ad, eller fra ekstraordinære ressourcer, der tillader dig at tænke i nye baner, så har du, med viljen til forandring, en unik chance til, at forvandle gamle forældede mønstre til nye, mere konstruktive og givende.


Der kommer et tidspunkt, hvor lappeløsninger og symptombehandling ikke længere er tilfredsstillende. Hvor det bliver så tydeligt, at den gamle måde at gøre tingene på ikke længere fungerer godt, at det er åbenlyst, at det er på tide at ændre noget grundlæggende.


Vi står - på et kollektivt plan - netop på sådan et tidspunkt i vores historie lige nu.

Klodens økosystem vakler i sin hårfine balance og vi er alle sammen klare over, at der kun skal en lille forrykning til i den balance, før selve menneskehedens livsgrundlag forsvinder.

Parallelt oplever det enkelte individ generelt, at det er uhyre svært at finde en sund og tilfredsstillende balance i dagligdagen. Vi kalder det stress og taler om en epidemi og det myldrer frem med muligheder for at reparere sig selv med mindfulness eller medicinering, når de indre alarmklokker ringer så højt, at det bliver svært at fungere.


På grund af alle menneskets utrolige vidensmæssige og teknologiske fremskridt, er sult og sygdom ikke længere en faktor i de flestes liv, men vores sundhed er alligevel truet, simpelthen på grund af den måde vi håndterer vores liv. Og flere og flere oplever i denne tid en gryende erkendelse af, at de her udfordringer ikke kan løses med co2-kvoter eller meditations-retreats. Vi er nødt til at kigge dybere, for at finde og forandre grunden til dysfunktionerne. Det kan heldigvis godt lade sig gøre.


På trods af (vane-)menneskets indgroede uvilje mod forandring, er vi i høj grad i stand til at udvikle os. Har du motivation, et trygt og støttende socialt rum og de rette redskaber, kan dit liv forandres grundlæggende til det bedre. Ydermere vil forandringerne sprede sig ud i dine omgivelser, så du ikke kun selv vil opleve større sundhed, meningsfuldhed og tilfredshed, men også bidrage til at forandre verden.


Forandringsprocessen kan i sjældne tilfælde være ubesværet, men oftest vil du møde modstand på vejen. Selve forandringen i sig selv er angst-provokerende for de fleste, fordi den medfører nødvendigheden af, at slippe trygheden i det velkendte. Det er derfor, at det oftest kræver en krise, hvor det velkendte er blevet for ubærligt, eller simpelthen ikke kan fungere længere, før vi finder motivationen til at ændre noget. Men det kan selvfølgelig også være, at du finder modet til forandring i et overskud, hvor du ser krisen omkring dig, uden at opleve dens virkninger på din egen krop. Uanset hvor du finder motivationen, vil det gavne dig, at få hjælp i processen.


I første omgang kan det være temmelig uoverskueligt, alene at forsøge identificere, hvad det egentlig er, der trænger til at forandres. Det findes der en mængde af forskellige redskaber til, som du kan få stor glæde af. For det andet kræver ændringen af gamle mønstre, at du ser deres oprindelse i øjnene, hvilket kan være smertefuldt. Destruktive handlemønstre har som udgangspunkt deres rod i traumatiske oplevelser og fortrængte følelser. Men med lidt mod og den rette støtte, kan du blive bevidst om dem og dermed blive fri for, at de dikterer dine handlinger fra underbevidstheden. Sidst, men ikke mindst, er det uhyre værdifuldt i forandringsprocessen, at kunne dele dine oplevelser og inspireres af andre, som er i gang med, eller har erfaringer med samme arbejde.
HER KAN DU SKRIVE KOMMENTARER ELLER SPØRGSMÅL TIL INDLÆGGET

 
 
 
 
 

LEV HELT


Ingemannsvej 3, 1964 Frb C


og


Torupvejen 156 3390 Hundested
Mail: post@levhelt.dk


Tlf: 22430322Stifter, indehaver og ansvarshavende: Metta Myrna