METTA MYRNA

METTA MYRNA

Underviser og skaber af kurset Lev Helt Metta Myrna (født 1972) er stifter og indehaver af skolerne "Lige her - lige nu", "Min Fødsel" og "Kærlig Kakao".


Hun har en tidligere bevæget sig i den akademiske verden som sociolog og forsker, men har siden 2006 levet af det hun brænder mest for; nemlig at undervise i yoga, meditation og andre redskaber til personlig udvikling.


Metta har hele sit liv uddannet sig konstant og opsøger til stadighed nye lærere og traditioner for at lade sig inspirere.


Hun er blandt andet certificeret yogalærer, reiki-master, doula, afspændingsmassør, akupunktør og cand.scient.soc. Metta har udgivet CD'en "Meditation med Mette Myrna" og en række guidede meditationer tilgængelige online.


Om baggrunden for at skabe og undervise dette kursus skriver Metta:


"Jeg har igennem mit liv (det meste af vejen uden at ane, at det var det, jeg var i gang med) kvalificeret mig til, at kunne tilbyde dig den støtte du har brug for, dels gennem mine uddannelser og undervisnings-erfaring, dels gennem de voldsomme kriser og gennemgribende forandringer, jeg selv har gennemgået.


Min uddannelse som sociolog og mit arbejde som forsker har givet mig en grundig forståelse af sociale konstruktioner og menneskelige handlemønstre, samt en veludviklet evne til formidling.


- Mit virke som fødselshjælper og fødselsforbereder har givet mig indsigt i og redskaber til, at støtte mennesker i ekstreme overgangs-situationer. En gennemgribende livsforandring er på rigtig mange måder analog til en fødsel.


- Mine mange uddannelser indenfor østlige selvudviklings-teknikker, bla yoga og meditation, og deres vestlige videreudviklinger har givet mig en stor vifte af redskaber til netop dette arbejde og min mangeårige erfaring i at videreformidle dem, har skabt et solidt fundament for at bruge dem målrettet.


- Mine erfaringer med shamanistiske ceremonier i Syd- og Mellem-Amerika har yderlige bidraget til min forståelse for menneskelige transformations-processer og min evne til at facilitere dem.


- Sideløbende har mit eget liv som mønsterbryder fra en dysfunktionel familie og med adskillige kriser affødt af bla destruktive parforhold og meget alvorlig sygdom budt på rige muligheder for, løbende at afprøve og få erfaring med de redskaber jeg tilbyder."


Metta har en uortodoks tilgang til de redskaber hun underviser i, hvilket smitter af på hendes formidling, som på en gang er dyb og dedikeret og samtidig ganske uhøjtidelig.


Nogle af de lærere og skoler, som Metta har fået undervisning af, er:


Københavns universitet


Tushita Meditation centre


Asho Institute


Institut for Personlig Udvikling


Aase Kristensen


Dalai Lama


Jon Kabat Zinn


Charles Eisenstein


Paul Grilley


Susan Powers


Richard Davidson


Aase Kristensen


Tom Stern


Emil Wendel


Yogi Abhay


Iris Schneider


Janet Balaskas


Aziza Scott


Deva Talasi


Diana D.Diakova


Martine Batchelor


Lee Harris


Keith Wilson


Txana Ixa Huni Kuin


Chandra Lacombe


Jeff Foster

 

...og mange flere.


Metta fortæller om sin vej i livet:

Jeg har altid været meget dedikeret til, at få så meget ud af dette liv, som overhovedet muligt. Det har været og er rigtig vigtigt for mig, at tage de bedst mulige valg i enhver situation og at være autentisk og tro mod mine inderste længsler. Denne kompromisløshed har bragt mig mange udfordringer, men den har også ført mig ad den vej, som gør, at jeg har noget meningsfuldt at lære andre.


Livet har ikke været blidt ved mig. Det har lige fra starten løbende præsenteret mig for usædvanligt meget drama, tab, alvorlig sygdom og andre smertefulde oplevelser. Samtidig har jeg været så priviligeret, at møde rigtig megen skønhed og ualmindeligt interesante og forunderlige oplevelser.


Hver eneste oplevelse har givet mig en dybere indsigt i det, at være menneske og har lært mig ting, som jeg ikke ville have kunnet lære på andre måder. At det har været muligt, tilskriver jeg min stærke trang til at leve Helt. Til at være hel og til at tage helt del i livet. Den har ført mig verden rundt adskillige gange, i søgen efter redskaber til et meningsfuldt og lykkeligt liv. Jeg har lært af mange mestre, med forskellige udgangspunkter og kulturer, men med samme mål som jeg. Redskaberne har jeg afprøvet på mig selv og de fleste af dem virker. 


Min rejse er ikke forbi. Den er helt sikkert livslang (og det kan gå hen og blive rigtig længe, for jeg lever temmelig sundt og passer ret godt på mig selv) og der er heldigvis masser for mig at lære endnu. Heldigvis, for en af de ting, der giver mit liv glæde og mening er, at udvikle mig og lære. Andre ting på den liste er, at være sund og stærk og smuk (i mine egne øjne), at bruge min kreativitet, at være en del af et kærligt fællesskab og måske mest af alt, at give verden noget værdifuldt.


Jeg ved, af egen erfaring, at alt dette kræver en del valg og at det er nemmere sagt end gjort, at tage dem. Først og fremmest kræver det en stor kærlighed til sig selv. Ligner du mig bare lidt (og det ved jeg at du gør), bærer du sikkert på en del gamle sår, som trænger til at blive set på, før din kærlighed til dig selv kan flyde helt frit. Det kræver mod at gå i gang med, men det er slet ikke så svært, som mange tror. Dernæst kræver det en ændring af mønstre og vaner, så de ting du gør i din hverdag bidrager til dit velvære, frem for at hindre det. Det er sin sag at ændre sine vaner, men det kan godt lade sig gøre. Når så du har gjort dette arbejde, vil det blive meget tydeligere for dig, hvad du egentlig længes efter og hvilke valg der er de rigtige for dig at tage. Det er næsten overflødigt at nævne, at derfra vil dit liv forme sig på en helt anden måde og at det er indsatsen værd!


Heldigvis er der gennem menneskehedens historie blevet udviklet rigtig mange virkelig hjælpsomme redskaber og teknikker som kan hjælpe dig på vejen. Jeg kender en del af dem og jeg vil meget gerne lære dig at bruge dem.


Jeg er i skrivende stund godt i gang med mit 46.år. Jeg er ikke altid glad og begejstret, tværtimod når jeg gerne gennem hele følelsesregistret på en almindelig dag, men grundlæggende er jeg fuldstændig tilfreds med, hvordan mit liv former sig. Jeg er sund og stærk og lever et vidunderligt sted med mine dejlige børn, i et smukt hus i et kærligt fællesskab i naturen, præcis som jeg ønsker mig. Og vigtigst af alt, jeg føler, at jeg har en vigtig gave at give verden. Den gave er den samme, som har givet mig mulighed for at leve så ufattelig privilegeret og den vil jeg gerne give dig.


Jeg kender til en hel vifte af forskellige teknikker, som godt kan bruges hver for sig, f.eks på et yoga-, eller meditationskursus, en workshop eller et retreat. De kan bruges som wellness eller som symptombehandling og det er du velkommen til at gøre, på et af mine andre kurser. Men enkeltvis vil de ikke kunne gøre nær så meget for dig, som hvis du forener dem. På dette kursus får du mulighed for, at lære selv at bruge disse stærke redskaber og at integrere dem i din hverdag. At guide dig ad den vej er det mest meningsfulde jeg kan forestille mig at gøre, så jeg håber du vil med :)Du er meget velkommen til at skrive her eller på post@levhelt.dk med spørgsmål og kommentarer, så vil jeg vende tilbage til dig så hurtigt som muligt.

LEV HELT


Ingemannsvej 3, 1964 Frb C


og


Torupvejen 156 3390 Hundested
Mail: post@levhelt.dk


Tlf: 22430322Stifter, indehaver og ansvarshavende: Metta Myrna